Традиційні календарно-обрядові страви зимового та весняного циклу

Календарні свята та обряди – це найдавніша обрядовість, яка своїм корінням сягає первісних, язичницьких вірувань. Обов'язковим компонентом календарних свят українців був обрядовий стіл.


До складу річного аграрного кола входили зимові, весняні, літні та осінні свята, обряди та звичаї. Свята супроводжувалися виконанням календарно-обрядових пісень, приурочених до кожної пори року: зимові колядки та щедрівки, веснянки, купальські, троїцькі, обжинкові пісні та ін. Українська кухня на кожне свято була особливою.

Відділ мистецтв зібрав найцікавіші відомості про традиційні календарно-обрядові страви зимового та весняного циклу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Арт-знайомство «Я - архітектор світла» (до 80-річчя від дня народження Жана Нувеля (1945), французького архітектора)

  12 серпня свій 80-й день народження святкує видатний французький архітектор, роботи якого прикрашають весь світ – Жан Нувель. Архітектор...