Традиційні календарно-обрядові страви зимового та весняного циклу

Календарні свята та обряди – це найдавніша обрядовість, яка своїм корінням сягає первісних, язичницьких вірувань. Обов'язковим компонентом календарних свят українців був обрядовий стіл.


До складу річного аграрного кола входили зимові, весняні, літні та осінні свята, обряди та звичаї. Свята супроводжувалися виконанням календарно-обрядових пісень, приурочених до кожної пори року: зимові колядки та щедрівки, веснянки, купальські, троїцькі, обжинкові пісні та ін. Українська кухня на кожне свято була особливою.

Відділ мистецтв зібрав найцікавіші відомості про традиційні календарно-обрядові страви зимового та весняного циклу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

«Творець київського Парижа» (до 170-річчя від дня народження Георгія Павловича Шлейфера (1855-1913), українського архітектора) – проєкт «Народжені Україною…»

У 2025 році виповнюється 170 років з дня народження видатного київського архітектора, громадського діяча, підприємця та колекціонера Георгія...