Традиційна кухня в Україні створювалася протягом багатьох століть і у неї давня історія. У нас завжди до приготування їжі ставилися відповідально, а вміння смачно готувати вважалося мистецтвом.
Українська кухня надзвичайно унікальна й водночас багата на вишукані та смачні страви. Кожен регіон має власні особливі та улюблені традиційні рецепти.
Наприклад, на Чернігово-Сіверському Поліссі готують ситно, смачно і ґрунтовно, адже в меню багато страв з грибами, картоплею, рибою та найрізноманітніших напоїв з ягодами.
Багато видів дерунів, які або випікають тільки з картоплі, з додаванням по рецепту яєць та борошна, і то зовсім трохи, або з начинкою - м’ясною, грибною, сирною.
У Чернігівській області із задоволенням пригощають печенею – це страва в горщиках, до її складу входять картопля, квашена капуста і м'ясо.
У Городнянській громаді Чернігівщини є власний рецепт приготування картоплі - булани. Це проста повсякденна страва, яка дещо нагадує кльоцки. Подавали їх як окрему страву, разом із м’ясом чи супами, щедро приправляли шкварками, смаженою цибулею, сметаною чи капустою.
А на солодке – пиріжки з калиною, адже Чернігівщина багата на ягоди.
Дізнайтеся більше про чернігівські страви та пройдіть
тест на знання кухні Чернігівщини за посиланнями:
Чернігівські страви. Частина І. Борщ із сушених карасів, юшка з кишечками,
капусняк, подвійна уха
«Гартаначка», «жаренка», «деруха», «гурки». Чернігівські страви, частина ІІ
https://pechera.info/news/449-gartanacka-zarenka-deruxa-gurki-cernigivski-stravi-castina-ii.html
Чернігівські страви. Частина ІІІ.
Місцеві десерти - «кваша», «бабка», «налисники», киселі
ТЕСТ. Гартаначка, калатуша, ґугаль і борщ по-сіверський. Що ви знаєте про
чернігівську кухню?
Немає коментарів:
Дописати коментар