1 жовтня світ відзначає Міжнародний день музики. Цей день – особливий час, коли можна зупинитися та оцінити велич та різноманіття музичного мистецтва. Відділ мистецтв Чернігівської обласної бібліотеки для дітей представляє виставку нових книг про музику і підручників для музичних шкіл "Музична мозаїка".



Музика! Чи був хоч один день що ми прожили без неї? Ні, ми чуємо її скрізь: по радіо, в супермаркеті, а транспорті, на роботі, вдома… Прислухаємося до мелодії чи ні, вона так чи інакше є у нашому житті щодня.
Музика має не аби який вплив на наше життя! Вона примушує радіти й плакати, може допомогти пережити горе, зняти душевний стрес, вилікувати сердечні рани. А також цей стародавній вид мистецтва здатний об’єднати людей.
Після народження в дітей, раніше від усіх інших, проявляються музичні здібності, а саме: емоційна чуйність і музичний слух. Це помітно вже в перші місяці життя дитини, коли малюк здатний емоційно відгукуватися на веселу або спокійну музику. Він зосереджується, затихає, якщо чує звуки колискової, стає активнішим на веселу, бадьору музику. Вчені вважають, що систематичні заняття музикою дозволяють значно підняти ІQ, тобто інтелектуальний потенціал людини, краще розвинути пам'ять, аналітичні здібності, орієнтацію, не кажучи вже про позитивну корекцію нервової системи.
Коли дитина є естетично розвиненою, творчою особистістю, навряд чи вона почне смітити довкола і займатися поганими речами. Людина, що доторкнулася до прекрасного та вічного, не зможе цього зруйнувати, а, навпаки, захоче збагатити цей світ більш яскравими фарбами. Тому відкриваймо дітям світ музики, знайомимо з нею і тоді побачимо, як зміниться наше суспільство!

Немає коментарів:

Дописати коментар

ПРО ЗАЧІСКИ…

Витоки перукарського мистецтва сягають своїм корінням глибокої давнини. З давніх часів люди звертали увагу на волосся. Що тільки з волосся...